Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PB

P96e19t64r 26B44u64r58i20a71n

14. 11. 2020 14:23

Prymula byl popotahován především za to, že navštívil restauraci v době svého vlastního zákazu.

2 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
2 0
možnosti
Foto

To není nutné zdůvodňovat, ekonomika - včetně Temelína - se hroutí úplně sama. Když už nic jiného, tak kvůli poklesu zahraniční poptávky.

0 0
možnosti
LV

Soudce není epidemiolog na vedlejšák. Soudci je epidemiologie úplně lhostejná. K soudci se dostal podnět, že státní správa vydala opatření, které není zákonným způsobem podloženo, prozkoumal ho a zjistil, že opravdu není. Proto ho zrušil a dal státní správě týden na to, aby to dala do pořádku. A nebylo to poprvé, už na jaře tady podobná situace byla a soud ji podobně vyřešil. Proč tedy státní správa zase dělá stejnou chybu?

Je zvláštní, kolik lidí tuhle jednoduchou věc nedokáže pochopit. Že prý jako když jde o zdraví a životy, tak se jako má dělat, co se řekne, a nemudrovat.

Jenomže - skutečně jde vždy o zdraví a životy? Pokud ano, nebude problém to doložit.

4 0
možnosti
MM

Možná se mýlím, ale soud neupozornil, že roušky nosíme možná bezdůvodně, ale že MZ nedostatečně legislativně zdůvodnilo pokyv k nošení roušek.

6 0
možnosti
Foto

Lze se obávat, že na rozdíl od pana soudce přece jenom většina občanů dobře pochopila, proč je nutné nosit roušky.

Konec konců i soudní řízení jsou odkládána. Proč? Když to není oddůvodněné.

0 0
možnosti

Nejhorší je, že někteří lidé jsou tak hloupí, že si ani neumí vyložit vládní nařízení, které hovoří o povinnosti nosit roušky v zastavěné části obce, pokud nelze dodržet odstup 2 m. Potkávám spoustu (zejména) seniorů, kteří jdou na procházku kolem řeky, nebo k lesu, a místo aby dýchali čerstvý vzduch, dusí se pod rouškou a tetelí se přitom štěstím, jak nejsou chráněni.:-) Že přitom široko daleko není ani noha, je nezajímá. To opatření má možná smysl ve velkých městech, kde může být v některých ulicích větší koncentrace lidí, ale rozhodně ne v malých městech a obcích, kde člověk i v zastavěné části potká pár lidí a při jejich míjení je s nimi v kontaktu pár sekund, což k přenosu nákazy zcela určitě nestačí. Jsem zvědav, jaké zdůvodnění ministerstvo zdravotnictví dodá.

4 0
možnosti
Foto

Zdůvodní to jednoduše: neustálým sundáváním a nasazováním roušky se ta nadměrně opotřebí a pak už tak nechrání. ;-D

1 0
možnosti
ZH

Zjevně i soudci mají našich líných a neochotných úředníků plné zuby. Takže využili příležitost, aby po nich mohli vymáhat skutečnou práci. V tomto případě řádné zdůvodnění omezujících opatření. :-)R^

5 0
možnosti
Foto

Což je, žel, příklad, že soudy chtějí dosáhnout nemožného. ;-D

1 0
možnosti
VB

Buď někteří soudci sabotují opatření proti šíření nákazy nebo jejich odůvodnění ministerstvo sepsalo skutečně nedostatečně, nicméně i sami soudci by si mohli nakliknout odůvodnění od WHO či němec. Institutu R. Kocha (jímž se dnes řídí více evrop. zemí): např. Rakousko v odůvodnění aktualizovaných opatření proti covid-19 (od 3.11.) umožnilo proklik mj. na vědecké studie uznávané ve všech západ. zemích (a dokonce i Čína roušky uznává), dokonce i Švédsko oficiálně uvádí, že pokud nelze dodržet odstupy apod., může pomoci rouška (už je doporučuje např. v sociál. ústavech návštěvám).

1 0
možnosti

Nošení roušek ve vnitřních prostorách nikdo nezpochybňuje.

2 1
možnosti
  • Počet článků 6212
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1088x
Televizní režisér a publicista

       MYSLÍM TO VÁŽNĚ - často i smrtelně

 

Seznam rubrik