Pět let od zásahu na úřadu vlády. Chystá se další zatýkání. Politická korupce bují dál

Uplynulo právě pět let od obřího policejního zásahu proti – podle některých - virtuální mafii a proti údajné chobotnici prorůstající nejvyšší politické kruhy.

Vedlejším (rozhodně ne plánovaným) efektem byl vzápětí pád ohavné pravicové vlády – a to vlastně stačilo. Stejně jako před krátkým časem na Slovensku, kdy Ficovu vládu vystrnadil jako náhodný spouštěč kriminální čin s přisuzovaným politickým podtextem.  

Z avizovaného českého thrilleru se stala italská fraška. Konec Nečasovy vlády fakticky způsobilo několik kabelek darovaných premiérově tajemnici od nedůvěryhodného oligarchy, a pak, bohužel, fatální zneužití vojenské špionáže touto dámou motivované však lidsky pochopitelnou žárlivostí. Paní Nagyová ohrozila totiž obranyschopnost země i aliance neoprávněným zúkolováním špiónů ke sledování premiérovy manželky, ačkoli měli být v patách ruským a čínským vojenským agentům, kterými se to před nádražími a dalšími strategickými budovami jen hemží, aby tajně pořídili snímky objektů.

Nepodařilo se však obžalovat trojici exposlanců z kolosálního přijetí úplatku, jakým mělo být jejich (trafikové) angažmá za tučný peníz ve státních podnicích jako revanš za to, že nebudou hlasovat proti vládě a odstoupí, chybí vězeňská koncovka.

Vinit za malý efekt tehdejšího zásahu jeho hlavní organizátory, dnešního celníka Šlachtu a stále ještě vrchního žalobce Ištvána z Olomouce, by nebylo spravedlivé.

Paní Nagyová přece musela za darované kabelky řádně doplatit daň (což celník Š. jistě se zadostiučiněním vzal na vědomí) a stále nad ní ještě visí Damoklův meč konečného trestu za málem velezradu při zneužití špionáže.

Za neodsouzení tři exposlanců ale může justiční mafie prorostlá až do ústavního soudu, který se oháněl jejich indemnitou.

Ivo Ištván se přesto nenechal zastrašit a hodlá realizovat nový případ z nejvyšších kruhů. Policie na něm pracuje už druhý měsíc s krátkým přerušením v době, kdy předseda ČSSD oznámil skončení jednání s ANO o vstupu do vlády. Teď však je situace jiná, a už se jen čeká, až bude Hamáček ministrem a místopředsedou vlády. V té chvíli policie požádá sněmovnu o jeho vydání, neboť přijetím nabídky premiéra Babiše aktivně podržet „jeho“ vládu, získá Hamáček po odchodu do nové funkce měsíční prospěch 30 tisíc oproti stávajícímu platu místopředsedy sněmovny, a bude pobírat 177 800 korun.

 

Autor: Jan Dvořák | středa 13.6.2018 15:15 | karma článku: 18,94 | přečteno: 376x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0