Premiér není cretin, aby přes noc nezměnil názor na vytrestání Asáda

Premiér Babiš v neděli před lánským zámkem, zřejmě pod vlivem prezidentova odmítavého postoje k útokům na Sýrii a k nelibosti s jeho schvalováním spojenecké akce, se pokusil od sebe odvrátit pozornost kritikou aktivismu ministrů.

„Problém je asi v tom, že naši dva ministři soupeřili v prohlášení, pořádali konference. Jen konstatuji, že to nebylo jednotné stanovisko vlády, ale víceméně to respektuji, i když říkám, že to neřeší situaci lidí, kteří tam žijí.“

Má pravdu, že podpora útoku stanoviskem vlády nebyla, avšak o sólo akci Stropnického a Šlechtové nešlo.

Ještě v sobotu se k nim Babiš přidal s jasným vyjádřením, když napsal:

 

Úder proti syrskému režimu, který útočí chemickými zbraněmi na civilní obyvatelstvo, byl nevyhnutelný.“

 

To, že už v neděli se premiér snažil vycouvat, a z verbálního jestřába se transformoval na mírovou holubičku, lze k dobrému přičíst nejenom panu prezidentovi, ale i pacifistickým komunistům, kteří pohrozili, že vládu s válečným štváčem v jejím čele podporovat nebudou.

Premiér se jen modlí, aby na jeho prohřešek komunisté rychle zapomněli a esemseskou se Filipovi omluvil, že to tak nemyslel, že se nic podobného už opakovat nebude a že Šlechtová se Stropnickým to mají spočítané.

Je však zjevné, že proevropský a proamerický premiér slib daný komunistům nesplní. V případě opětovné nevyhnutelnosti uštědřit někomu neposlušnému výchovnou lekci, storaketový pohlavek s pochopením podpoří. Tedy aspoň verbálně, jak jinak.  

 

 

Autor: Jan Dvořák | pondělí 16.4.2018 11:27 | karma článku: 20,16 | přečteno: 706x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0