A je to tady, atentát na Zemana!

Tak to aspoň mělo vypadat navenek, jenomže došlo ke kardinálnímu informačnímu nedorazu. Rádoby nebezpečné napadení prezidenta Zemana ženou nahoře bez ve volební místnosti, pečlivě připravované Kremlem, proto kýžený efekt nepřinesl

Co se stalo špatně? Smyslem napadení mělo být podání mediálního důkazu o tom, že v neočekávatelné situaci prezident zachová chladnou hlavu, nepodlehne panice ani šoku, a s úsměvem pronese nějaký duchaplný bonmot.

Jenomže jeho reakce naplánovanému scénáři neodpovídala. Viděli jsme pravý opak, bojácného zaskočeného muže.

Jak se to mohlo stát? Informace o přípravě operace z ruské FSB sice doputovala na správná česká místa včetně ochranky – a ta se také záměrně chovala málo profesionálně, aby se figurantka nastrčená Kremlem dostala k prezidentovi co nejblíž, aby o to víc pak vynikla jeho statečnost a chladnokrevnost -  avšak prezident sám o ničem nevěděl. Zapomněl si totiž přečíst esemesku od  V.V.P., v níž ho upozorňuje na chystanou přátelskou pomoc a věří, že bude s celosvětovým mediálním dopadem spokojen.

Mělo jít o „vymakanou“ akci s bezpečným krytím, kdy by nikoho ani ve snu nenapadlo, že za ní stojí osobně šéf Kremlu, protože „útočnice“  si hanlivě brala do úst oba prezidenty, z nichž jeden měl být děvkou toho druhého.

Nepřipravený a netušící prezident se bohužel zachoval podobně jako Dubček, kterého před pár dny s opovržením kritizoval za nestatečné chování ve stínu sovětských samopalů a s hrozbou gulagu v roce 68, a kdy se podle pana prezidenta podělal.

  

  

Autor: Jan Dvořák | pátek 12.1.2018 19:12 | karma článku: 27,49 | přečteno: 2052x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0