Jan Dvořák

Kvóty si soudně vnutit nedáme, to se raději vykoupíme!

7. 12. 2017 17:22:39
Už je to tady.Z jedné strany nám nedoučený německý knihkupec Schulz vyhrožuje, že pokud se nebudeme chtít znovu federalizovat, a teď už nejen se Slováky, ale se všemi, hlavně však s BRD, můžeme z Unie táhnout!

Z druhé strany nás Brusel žene před soud kvůli tomu, že jsme žádného utečence nepřijali, prý s výmluvami že k nám nechtějí – ale je to naše chyba, podle Bruselu, když jsme je nedokázali přilákat na finanční pobídky odpovídající německému životnímu minimu pro rodinu s dvěma dětmi – bez dávek atd.- 1304 Euro.

S federalizací se nějak vyrovnáme v samém zárodku. Respektive by se s ní měla vyrovnat kancléřka Merkelová a decentně zavřít svému potenciálnímu koaličnímu partnerovi ústa dřív, než jí AfD znovu vyzve, aby nepřekážela a šla z cesty.

Andrej Babiš chce za týden vahou své autority podpořenou v Bruselu oblíbeným prezidentem Zemanem, přesvědčit Komisi, že k nám opravdu nikdo nechce, a ať nás za diskriminační postoj běženců vůči nám netrestají.

Zdá se však, že ani on nic nezmůže, protože bruselské klapky na uších a pásky přes oči jsou trvalou součásti outfitu komisařů, a tak dojde na zlatá slova politologa Ledeckého:

Na ptáky jsme krátký

na Bruseláky jsme malý páky

je to tak, to my dostanem přes zobák

Přesto však situace není bezvýchodná. Nový premiér má co nabídnout. Namísto soudní pokuty, která by nás beztak do pěti let neminula - do té doby k všeobecnému exitu ještě nedojde, abychom už nic platit nemuseli - premiér navrhne, že se z někdejšího Sobotkova a Zaorálkova kvótového závazku vykoupíme. Kde na to vzít?

Stačilo málo, drobná výzva, kdy na jedné z misek pomyslných vah byl nepřekročitelný schodek státního rozpočtu a na druhé miliardové úspory drobných střádalů , a už dnes po poledni jako houby po dešti vyrostla v našich městech, městysích i vískách mobilní sběrná střediska a sběrné boxy, kam občané přicházejí s osobními příspěvky na „pokrytí“ vykupitelského obnosu.

Před sběrnými boxy se tvoří fronty občanů, kteří tam přicházejí se svými často celoživotními úsporami.

I teď v podvečer na různých místech fronty nemají konce.

Tam, kde sběrné boxy budou

po sedmnácté hodině do 6:30 ráno uzavřeny, jsou lidé ochotni na místě přenocovat, aby si ráno splnili svou čestnou občanskou povinnost a pak mohli jít spokojeně do zaměstnání.

Autor: Jan Dvořák | karma: 33.21 | přečteno: 1548 ×
Poslední články autora