Církve pod finance, konečně zásadní reforma - ale to není vše

Vyčlenit cirkusy z podřízenosti Ministerstvu kultury a dát je do gesce vnitra, stejně jako hasiče podřídit životnímu prostředí nebo vojenské letectvo Národnímu technickému muzeu je jen část z chystaných Babišových reforem.

Například vyšetřovatele a státní zástupce chce podřídit přímo pod Úřad premiéra. Za tyto odvážné změny si vysloužil obdivný potlesk.

Doslova nekřesťanský odpor však vzbudila další ohlášená organizační změna. Církve už nebudou „spadat“ pod ministerstvo kultury, ale pod ministerstvo financí. Církve bijí na poplach, že se vytrácí duchovnost a nastupuje finanční diktát.

Už i Svatý Otec František proti tomu protestoval v Bruselu.  V  obavě, že by se něco podobného mohlo stát i papežské kurii, vyžádal si od Junckera písemné potvrzení, že Evropská komise nebude mít choutky papeže nutit k podřízenosti budoucímu celoevropskému ministru financí, neboť jediný papežův manager je Nahoře.

Přitom jde o velké nedorozumění, duchovnost při péči o církve se nevytratí. Osobně si to vyříkali kardinál Duka s Andrejem Babišem.

-Pane kardinále, my vás sice teď trošku oholíme při zdanění restitucí, ale zato dostanete výjimku z EET při prodávání odpustků, a účtování za obřady.

A s tím, že by ministrem byl pouhý cifršpión a neznaboh, si starost opravdu nedělejte. Už jsem si vhodného kandidáta vytipoval. Nejenže dokáže hotové zázraky, ale k církvi má blízko.

-Tady je… pardon…tohle je momentka z dětství

 

-A tady ho mám.

Sympaťák v nejlepších letech. Říká se, že ho prý znáte a často s ním konzultuje.

Dáte mi na něj mobil?

      

Autor: Jan Dvořák | úterý 14.11.2017 20:03 | karma článku: 17,39 | přečteno: 961x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0