Žádost o vydání B+T šla ze Sněmovny na policii týden! Viník se pod tíhou důkazů přiznal

Když se ministr vnitra a mocný partajní náčelník Milan Chovanec dozvěděl, jak neuvěřitelně trapně dopadla koncovka policejního šturmu s obviněním poslanců Babiše a Faltýnka, sotva popadal dech.

Chtělo se mu křičet, že došlo k sabotáži, jestliže po tak pečlivém načasování ve sněmovně, pak celý, opravdu celý týden trvalo – a to jsme v epoše 4.0! – než sněmovní usnesení, tedy bumážka, která policii umožní případně poslat na dva dny podezřelé do policejní cely, dorazila z Malé Strany v Praze 1 na Policejní prezidium v Praze 7 v Holešovicích.

Jak se to mohlo stát? Ministr okamžitě volal Generálního inspektora pošt a telegrafů Laubeho, aby neprodleně  vyšetřil, který pošťák úřední dopis pozdržel, aby podezřelým umožnil případný útěk  za hranice EU, pravděpodobně do Latinské Ameriky.

Během  Laubeho interního šetření ministr rozvíjel i hypotézy, že mohlo dojít ke ztrátě a zničení dokumentu, například rafinovaným únosem poštovního vozu ozbrojeným komandem Agrofertu,  převlečeného za  radikální ekologické aktivisty, přičemž na čin by se hned tak přijít nemuselo při velkém množství poštovních vozů v garážích a nedostatku provozního personálu.

Ministr při mžikovém spánku měl i surreálný sen, kdy obrovský čáp z Babišova hnízda těsně před doručením obálky unese sličnou poštovní doručovatelku a přistane s ní v Čapím hnízdě. Dějové pokračování však brutálně přerušilo zvonění telefonu, kdy poštovní generál hlásil, že dopis v žádné pražské služebně respektive poště, evidencí nikdy neprošel.

To znamená, že doručení svým vlastním kanálem zařizovala sněmovna, dedukoval ministr a vzápětí se spojil s předsedou Hamáčkem.

“ Jakej tam u vás máte..“, atd., pucoval jak malého kluka jednoho z nejvyšších ústavních činitelů v zemi, kterého zve na novoroční oběd i sám pan prezident.

Hamáček slíbil okamžitě sedmidenní cestu dopisu vyšetřit a vyvodit poučení pro příště, kdyby čirou náhodou zas někdy sociální demokrat sněmovně předsedal.

 

-Člověče, co jste to proved?! Já jsem vás na policii přece poslal jako expresního kurýra už ve čtvrtek ráno,  nota bene i proto, že máte tak silnej auťák. Můžete to nějak rozumně vysvětlit?

-Sory jako, pane předsedo. Já jsem předtím dělal taxikáře, výhradně pro zahraniční klientelu, protože se tady nevyznaj, a vždycky jsem je vozil přes celý město, i když to bylo jenom za rohem… Takže jsem to trošku protáh do těch Holešovic i teď, ale fakt nerad.. Zvyk je železná košile, příště to zkrátím přes Boleslav  

Autor: Jan Dvořák | čtvrtek 14.9.2017 7:42 | karma článku: 25,41 | přečteno: 847x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0