Jan Dvořák

Ministra Zaorálka pozval do ND kolega Herman, nešlo o předvolební agitaci – píše MV

11. 09. 2017 21:29:49
Chovancův odbor pro odhalování dezinformací před malou chvílí vydal stanovisko k šíření nepravdivých zpráv o údajně skandálním vystoupení ministra Zaorálka ve čtvrtek ve Zlaté kapličce, Národní 2, 110 00 Nové Město.

Na prvotní šiřitele dezinformace, pocházející zejména z lidoveckých kruhů, se postupně nabalovali příslušníci tzv. kulturní fronty, kteří v nezkrotné pýše ješitné nadřazenosti, sobeckém zájmu nebo dokonce za mrzký peníz se nestydí skandalizovat činorodé aktivity lídra sociálních demokratů konané ve jménu sociálně spravedlivější společnosti, a proto přišli s bezprecedentním překroucením skutečnosti.

Podle nich prý ministr Zaorálek vniknul s početnou suitou propagandistů zadním vchodem do Národního divadla, a z rampy před železnou oponou brutálně překřikoval orchestr pilující Verdiho, a to sloganem, Volte oranžovou čtyřku, volte sociální demokracii.

To všechno je bohapustá lež, dokládá na faktech Chovancův nezávislý odbor.

Skutečnost je taková, že ministr Zaorálek se do budovy ND ve čtvrtek skutečně dostavil, nepřišel však podloudně zadním vchodem, zavítal dovnitř z podzemních garáží kvůli osobní bezpečnosti. Nešlo o neplánovanou návštěvu s politickým účelem, ale o kladnou reakci na pozvání ředitele ND prof. Buriana k účasti na malé slavnosti, která se L. Zaorálka bezprostředně dotýkala.

Z podnětu ministra kultury Hermana, který na rozdíl od jiné lidovecké kliky než té jeho, nemá nic společného se štvavou kampaní proti svému vládnímu kolegovi, byla v hlavním foyeru ND instalována Zaorálkova busta.

Ministr se tak ocitnul mezi velikány českého divadla. Při odhalování busty bratr Herman zdůraznil, že velký lidový rétor Zaorálek se na profesionální scéně objevoval sice jen sporadicky, naposledy před 30 lety v ostravské inscenaci Zápotockého „Vstanou noví bojovníci“, avšak v průběhu dalších let dával své dramatické schopnosti špičkového ochotníka do služeb celého národa. Ten mu splatil milou a sympatickou přezdívku Kecal, jako reflexí významné bezcharakterní postavy z nejčeštější opery naší bohaté národní studnice.

„Milý příteli, vážený Mistře, bez tebe by národní divadlo v tom nejširším smyslu veřejné i politické scény - a dovolte mi ten výraz - nebylo vono. Proto tvá moudrá hlava patří přinejmenším do bronzu už zaživa“, zakončil ministr Herman svou řeč, a bustu odhalil.

"Taková je realita", uzavírá své stanovisko odbor pro odhalování dezinformací. Bublina splaskla.

Autor: Jan Dvořák | karma: 22.07 | přečteno: 663 ×
Poslední články autora