Jan Dvořák

Rostou, rostou? Typicky letní otázka pro houby i pro partajní preference

13. 08. 2017 13:39:04
O aktuální růst hub se zajímají zejména chalupáři a chataři. Kdo by si nedal k večeři čerstvou smaženici?

A když má k tomu v chalupě orchestrión.., nebo aspoň televizi, a tu určitě má, uslyší ve zprávách jako z kolovrátku známou písničku, jak někomu rostou – a jiným se zase propadají. O houby však nejde. Jde o preference. Prašivé, i ty k "sežrání" - jak pro koho.

A politik chatař – a lídr zejména – byť v truchlivé náladě, musí se přemoct a dát najevo, že houby ho prioritně zajímají, daleko víc než kariérní řád učitelů, kvóty či ruské kyber útoky - ačkoli ve skutečnosti houby ho houby zajímají. Chce však před ostatními vypadat jako jeden z nich. Že mu nic lidského není cizí, ani houby s octem..

Proč by se měl někam vydávat, nebo si snad ze zoufalství prohnat hlavu kulí? Stačí se podívat na průzkum jiné agentury, která vidí umístění socialistů podstatně optimističtěji.

A nevěřte řečem o tom, že je tomu tak proto, že se ptali respondentů z Lidového domu, koho budou volit. Kdyby tomu tak bylo doopravdy, graf by přece musel vypadat jinak - socialisté by na celé čáře vítězili, jak stále věří Sobotka, z oranžového triumvirátu s tak velkou fantazií už jediný.

Autor: Jan Dvořák | karma: 15.71 | přečteno: 425 ×
Poslední články autora