Dopřejme Němcům kvalitnější potraviny, mají slabé žaludky, ty naše se hned tak nezvednou

Předky si nikdo vybrat nemůže – pokud jde o předky vlastní. V případě předků hovězích či vepřových se ve výběru dneska už vyzná málokdo.

Jedno však souvisí s druhým. Kdyby náš většinový prapředek Čech nepodlehl snové vějičce a nebyl do téhle kotliny zváben vidinou superplnotučného mléka, šmakovního biostrdí, v sadě skvícího se jara květu, a vzal to přes Bavorsko, ale dál už se spoluběženci za ještě lepším nešel, bylo by i pro nás vyhráno.

Jako mohutná česká větev bavorského dubiska bychom dnes mohli požívat stejně kvalitních potravin z tamějších „expozitur“ nadnárodních řetězců jako Bavoři. Nemuseli bychom baštit  pro nás ochuzené varianty, i když pod stejnou hlavičkou, opatřené samozřejmě štítky v češtině. To proto, aby německého turistu u nás ve stejnojmenném řetězci jako u nich doma – jenomže s „cz.“ – ani nenapadlo sáhnout do regálu po vyzkoušené značce.

Hrozí, že konzument by si  při cestě produktu jeho útrobami do nečesky fajnového  žaludku musel ulevit: Es ist unmöglich zu fressen! Jakpak by k takové reklamě v Německu vzorný řetězec přišel?  

 

 

Autor: Jan Dvořák | úterý 11.7.2017 16:27 | karma článku: 25,38 | přečteno: 801x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0