Michal Horáček požádal prezidenta Zemana o gentlemanskou podporu

Navenek se proti hlavě státu uchazeč o hradní křeslo Horáček sice vymezil,když bezdůvodně zparodoval Zemanovu ruštinu - ve skutečnosti však šlo jen o povedený skeč intelektuála jen jemnějšího zrna než jakým je dosavadní prezident.

A protože Horáčkovým programem – jak před časem sám  řekl – není žádný „Antizeman“, neviděl nic špatného na tom, jestliže se na prezidenta obrátí s prosbou o podporu. Nemínil tím ovšem podporu verbální ve stylu  Zemanova vyjádření:

Já nebýt Zeman, tak volím Horáčka (jako repliku na: Já být Američan, volím Trumpa).

Natolik naivní není, to by od soupeře čekat nemohl. Proč se však nepokusit zahrát na Zemanovo silné sociální cítění, pakliže se nachází v logistické tísni ohledně rozjezdu kampaně? A přitom prezidentovy kapacity zjevně využity nebudou. Když mu je Miloš Zeman na dobu kampaně zapůjčí, Horáček by se startovacího handicapu zbavil.

Pakliže prezident velkoryse jeho prosbě vyhoví, je Horáček – proslulý svým dobrým srdcem (viz lékařská zpráva ) – připraven na mítincích s voliči po sedmé odlivce whisky poněkud kontraproduktivně, avšak se vší upřímností vykřikovat: „Já nebýt Horáček, tak volím Zemana! Je to gentleman

Přičemž počítá s tím, že dav bude nadšeně volat: “Všichni jsme Horáčkové, všichni jsme.. " 

Prezident Cestovatel  skutečně kampaň, notabene v Zemáku, dělat nebude. To, že už po čtvrté obráží všechny kraje, a do volby jich stihne ještě deset, je přirozenou součástí výkonu jeho funkce. A přitom státní kasu (respektive kasičky krajské) to vyjde na bídných dvacet miliónů korun. 

Mít takto čtrnáct sponzorů  operujících s prostředky daňových poplatníků, lze kampaň - nekampaň  vést - nevést  velmi efektivně, a limit padesáti povolených miliónů nechat do mrtě čerpat břídilům.Ti se zadluží, slíbí podporovatelům modré z nebe, zemský ráj polepí billboardy -  a  stejně jim to nic platné nebude. Nebo snad ano?

Autor: Jan Dvořák | úterý 14.3.2017 9:45 | karma článku: 16,88 | přečteno: 570x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0