Jan Dvořák

Dvojblog: Rusáci byli taky věrozvěstové, dědo? + Majstrštyk Č T při projevu Trumpa

6. 07. 2017 7:52:34
Jeden by neřekl, jak se sváteční procházka s vnukem může stát vlastivědnou toulkou, pokud zabloudíte na pamětihodná místa. Třeba dnes...

-Jé, hele dědo, tady bydlí ti věrozvěstové, kvůli kterým máme každý rok svátek?

-Jak tě to napadlo?

-No, že je tam nápis v té jejich cyrilici.

-Ale to není cyrilice, to je azbuka, tou se píše v Rusku, to bys měl přece.. ale vás vlastně rusky už neučí.

-Aha, a ty tu ..aspuku..dědo umíš?

-Umím, tu u nás museli umět všichni.

- To vám tu azbuku, když jsi byl mladý, taky přinesli věrozvěstové?

-No věrozvěstové to tedy zrovna... Ale vlastně to věrozvěstové byli, to bys tu víru musel zažít.

-A ty ses nechal od nich pokřtít taky?

-No, já už si ani...

-A kdy kvůli nim držíme státní svátek, a je volno? Doufám, že to nevychází zase tak blbě jako u Cyrila a Metoděje, kdy máme prázdniny a stejně do školy nemusíme.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Zavřete tomu Trumpovi konečněhu ústa,

řekli si zřejmě v České televizi a 7 minut před koncem projevu amerického prezidenta ve Varšavě přenos jednoduše "uťali", jak se v televizáckém žargonu říká skončení vysílání z ničeho nic..

Ale ono to zřejmě z ničeho nic nebylo. Někomu už lezlo krkem, jak moc, podle ČT ten sebestředný a autoritářský oligarcha, který už jednou zkomplikoval Čtyřiadvacítce vysílání svým vítězstvím, teď vychvaluje do nebes nějaké Poláky jenom za to, že spořádaně přispívají do kasičky NATO a ještě k tomu dávají dělníkům v amerických zbrojovkách práci nákupem moderní techniky. A ani se netají tím, že obranu země myslí vážně, dokonce až k položení životů za vlast jako jejich předci, bez švejkování.

Mají v té ČT nakonec pravdu. To, co o Polácích, to o nás by Trump říct nemohl, kdyby sem zabloudil, nebo snad v pohnutí mysli vykonal audienci u kolegy na Vysočině. Tak proč by nás měl ještě dalších sedm minut dráždit a ubírat nám sebevědomí?

A tak v rovných 14 hodin LSČ Trump v ČT domluvil, a divák po té frustraci si mohl na stanici určené pro aktuální zpravodajství, odfrknout u "vlastivědy" pojednávající o starých dobrých Počernicích.

Autor: Jan Dvořák | karma: 25.06 | přečteno: 930 ×
Poslední články autora