Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J28a97n 28R26á97ž

29. 11. 2020 12:24

Levicovou roli v naší politické scéně zřetelně přebírají Piráti.

Stále vážně se tvářící socani z vedení ČSSD udělali největší chybu tím, že se starají víc o ty, co nepracují než o ty kteří pracují. Zaměstnanci, živnostníci a řemeslníci tak nemají proč tuto stranu volit a pro mladé je ČSSD stejně zajímavá jako zvětralé pivo.

2 0
možnosti
Foto

P97e76t88r 63H71a72n36n87i95g

29. 11. 2020 11:42

Bohužel však pro obě politická uskupení je toto spojení nebezpečné. Pro ČSSD, že bude těžko hledat voliče, kteří spojení s Babišovým ANO neschvalovali a neschvalují, pro Babišovo ANO zase, že ztratí koaličního partnera a aby mohlo zase vládnout, tak by muselo mít přes 50%, což při demokratických volbách je nemožné. Určitou záchranou pro ČSSD i KSČM je to, že ANO naposledy prohlasovalo přes odpor ČSD a KSČM daňový balíček s ODS (a SPD). Takže se část levicových voličů od ANO zase přesune k těmto dvou stranám, neboť se budou obávat, že se ANO po volbách spojí s ODS a KDU-ČSL a co je ještě horší s TOPkou. SPD v tom přesunu nehraje žádnou roli, tam je spíš pro voliče iritující , že SPD hlasuje s ODS.

0 0
možnosti

J75a15n 97R10á45ž

29. 11. 2020 20:10

Petře, analýza je OK, ale dovolím si dvě poznámky:

1) Málo který volič, který tvoří předpokládaný elektorát voličů KSČM, ČSSD, či ANO, tak složitě posuzuje situaci, která nastala po tom hloupém, nedomyšleném a politicky nešťastném hlasování o daňovém balíčku. Takže rozhodování, kterou z uvedených stran volit, bude vedeno spíše osobními sympatiemi, než nějakou hlubší politologickou logikou

2) Jestli opravdu půjdou ODS-TOP09 - KDU/ČSL do voleb jako trojkoalice, což znamená budou muset získat 15% hlasů, dávám pravděpodobnosti, že se tato koalice dostane vůbec do Sněmovny 50:50. A jestli se do Sněmovny tento slepenec nedostane vůbec, změní se povolební situace natolik, že nelze vůbec dnes odhadnout, jak nakonec po přepočítání hlasů na počet poslanců poměr sil dopadne. Dnes něco prognózovat je jak hádání z křišťálové koule.

0 0
možnosti
Foto

Přesný postřeh.

Tak hloupí přece nemůžou socani být, aby si mysleli, že tuhle káru kočírujou oni. A tak se opájejí falešnou představou o rozhodující síle a přitom jsou jen užiteční idioti.

3 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS