Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IV

Klídek, černoši se opravdu nedají pokládat za kulhající plemeno.

0 0
možnosti
ZD

Správně upozorňujete na relikty se kterými je nejvyšší čas skoncovat. Problémy bublají pod rádobyspokojenou hladinou občanského poklidu a je lepší s nimi skoncovat dříve než zažehnou nečekanou bouři v době, kdy budeme ze všeho nejvíce potřebovat klid k práci.

Jako další relikt si dovolím upozornit na znění hymny : Kde domov MÚJ .... Myslím, že by se měl text změnit a z pohledu autora, který si tak sobecky přivlastňuje něco co patří nám všem voličům. Například textem : "Kde domov NÁŠ ..." ! Do textu by se případně mohla vsunout zmínka kdo jsme to ti "NÁŠ" a vhodně připomenout Velkomoravskou říši a Slezko.

0 0
možnosti
JL

Otazka nadpisu je pro hluboke premysleni, pane Jane Dvoraku. Neni to ani pro jejich prinos lidem v tehdejsi Velke Morave. Pro dnesni spolecnost je otazkou pohledu na nasi demokracii zeme. Zde je predlozena myslenka spravedlnosti.

Jak muzeme byt demokratickym statem s vyvysovanim jedine viry? Kde je potom demokraticka tolerance k viram jinym ve stejne urovni?

Reseni techto otazek se dnes ukazuje jako bezpredmetne. Specialne v CR. Obcane nejsou citlivi k otazka viry a k otazkam nabozenstvi. Tedy rad nasi republiky by mel vyjadrovat tu nasi netecnost k cirkevnimu citeni. Mel by poukazat na svobodu tech vericich a tech, kteri neveri.

Mnoho spolecnosti okolo nas resi tento problem podle citeni obcanu. Nemecko vyzvyhuje krestanske svatky na uroven statni. Pravdepodobne Rakousko i Polsko to provozuje stejne. Dnesni Ruska rise prevzala pravoslavnou cirkev jako spojence. My v CR, navracenim majetku nasim cirkvim jsme se osvobodily od tlaku techto instituci. Postavily jsme je na uroven svobodnym organizacim pro verici obcany. S postupnym ukoncenim statni podpory temto institucim, by stat mel take ukoncit pouzivani cirkevnich svatku jako svatku statnich!! Ukazal by demokraticke oddeleni statu od doktriny cirkevni. To je ta myslenka spravedlnosti.

0 0
možnosti
BD

Jmenovče- to máte ze své hlavy ? Azbuka Vás opravdu irituje ? A co takový Sanskrt,Hebrajština či jiné jazyky . Proč ta nenávost k Azbuce,které se pyšní více znaky než latinka ?: A vy již Azbuku neznáte ? Já ano- něco si pletu,neb vývoj i zde zapracoval,ale jsem rád,že většinu písmen ovládám.

0 0
možnosti
JV

J27o78s78e90f 31V43a21l28a

5. 7. 2020 13:47

Cyril (Konstantin) a Metodej meli pro ceskou kulturu spise okrajovy vyznam, a to jeste ve smyslu balkanizace ceskych zemi, protoze puvodni prosbu o vyslani teologickych expertu do tejhdejsiho ceskeho kralovstvi nejblizsi katolicka dieceze (Regensburg nebo Passau? ) pro nedostatecny pocet expertu nestihala vyridit a tak se zadost dostala az do Konstantinopole..

Lze si jenom s hruzou predstavovat, co by se stalo, kdyby v Cechach bylo zavedene pravoslavi a diky tomu by narostl jeste vic vliv tehdejsiho Ruska na ceske a moravske zeme.

Jeste ze tenkrat prevladl v ceskem kralovstvi bavorsko-katolicky vliv. Slavit prichod Cyrila a Metodeje je historicky nonsens - zato klasicke katolicke svatky (Nanebevzeti Pane, Letnice a Bozi telo a Dusicky-svatek vsech svatych) zrusili komuniste do jednoho

0 5
možnosti
JR

J24a92n 72R34á73ž

5. 7. 2020 14:50

Chtěl bych podotknout, aniž bych zpochybňoval Vaši znalost historie, že když přišli C+M na Moravu(!) žádné české království neexistovalo a kmenoví vůdci na území dnešního Česka, byli vazalové Velkomoravského knížete Rostislava.

A s tím, co bylo tehdy Rusko to máte také poněkud nejasné, protože první stát Rusů se začal formovat na dnešní východní Ukrajině až od konce devátého do jedenáctého století, kdy se definitivně zrodila Kyjevská Rus s jedním vládcem. .

3 0
možnosti
Foto

R^ Kouzlo nechtěného. Hned na Vás navazuji. ;-D Nebo je to tím svátkem?

O Cyrila a Metoděje určitě nepřijdeme. Slibuju. ;-)

1 0
možnosti
JD

J41a55n 80D86v92o56ř14á80k

5. 7. 2020 12:59

To jsem rád, že Věrozvěsty si rozvracet nedáme. :-)

1 0
možnosti
LC

Pokus o humor: Já návrh na zrušení tohoto svátku očekávám již několik let. Ale ne od "skupiny poslanců", ale od předsedy ODS. Před cca pěti lety k (myslím) komunálním volbám se objevily "zjednodušovací" billboardy a jeden z nich byl: Zjednodušme to, patříme k Západu, ne k Východu. Takže proč oslavovat příchod nějakých dvou "buranů" z VÝCHODOřímské říše? Neměl by být Rostislav souzen pro "velezrádu"?

4 0
možnosti
JV

J47o50s89e60f 17V80a78l68a

5. 7. 2020 15:23

no takhle zjednodusene to ma i logiku ! Podobne pozvani k upevneni vychodni moci zopakovalo v roce 1968 99 fiktivnich prazskych delniku

0 0
možnosti
MM

Pokud to měl být pokus o humor, tak jsem to nepobral.:-/

Pokud to mělo být sdělení faktů, tak byste měl odkázat na zdroj..

0 3
možnosti
JD

J89a64n 44D12v44o91ř59á89k

5. 7. 2020 11:02

Máte pravdu, nepobral jste.:-)

10 0
možnosti
  • Počet článků 6212
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1088x
Televizní režisér a publicista

       MYSLÍM TO VÁŽNĚ - často i smrtelně

 

Seznam rubrik