Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

M97i10l39a91n 82K94e51s57l

9. 8. 2019 22:13

Nikdo se stravenkami do restaurace nemusí chodit.Nakoupí v Albertu podle svých představ.Třeba deset kilo chleba a dvěstě rohlíků.a potom je všelijak rozpéká a namáčí a žvejká půl měsíce.Za ušetřené prašule si koupí plnou nádrž naturalu.Když dostane prašule v hotovosti na ruku tak může udělat totéž.Ke zdravému stravování(?) bychom lidi přinutili jen tehdy,kdyby stravenky platily jen v jednom podniku a nikde jinde,,třeba v závodní jídelně.Myslím si,že máme zbytečné starosti a s tím,co budou lidé jíst.Byly doby,kdy chudým se vyplácely dávky v poukázkách,které platily jen v jednom obchodě.Majitel poukázky potom prodal stokorunovou poukázku za sedmdesát korun a šel do paluše.

1 0
možnosti

Nemáte tak úplně pravdu. Stravenky představují nezdaněné peníze a stát si hlídá, aby šly na předem určený účel, tedy na stravování, potraviny (samozřejmě nealkoholické). Dělá to tak, že stravenkami ty nezdaněné peníze de facto poznačí. Pokud by se nezdaněné stravné vyplácelo přímo zaměstnancům, musel by se najít jiný způsob, jak ověřit, že opravdu bylo použito k danému účelu.

0 1
možnosti

Stravenky pryč,bitcoiny sem....;-D;-D;-D

0 0
možnosti
Foto

J79a21n 71H35i50n69k

9. 8. 2019 15:33

Stravenky by dokonale nahradila částka placená zaměstnavatelem, která by do určité výše nepodléhala dani ani pojistnému. Bez ohledu na vůli zaměstnavatele, zkrátka příjem dle paragrafu 6 a 7 by měl automaticky třeba 2000 Kč měsíčně vyňatou ze základu pro daň a pojistné.

2 0
možnosti

Mně ten návrh připadá moudrý. Kalousek to chtěl zrušit, řev stravenkových firem i odborů, Madam S. dává demokraticky vybrat. Třeba se stravenkovky budou víc snažit. Dají bonus, zavedou účtenkovku 2 ...:-)

0 0
možnosti

I26v34o 31Ž86á44č79e60k

9. 8. 2019 13:25

Moudřejší je stravenky a "stravenkovné" zrušit a snížit daň z příjmu.

1 0
možnosti
Foto

Stravenky jsou špatně!

Nejlepší by bylo, zavést nižší daně z příjmů, případně zvýšit základní odečitatelnou položku z daně. Ovšem že ta nižší daň by byla spravedlivější.

0 0
možnosti

Nejsou špatně, jenom slouží x lidem zbytečně jako zdroj příjmu. Alespoň si za to příjemce stravenek nemohl nakoupit cigarety a alkohol.

0 1
možnosti

My jsme se toho podle zákonodárců nenaučili víc než hospodařit s penězi, jsme pro ně troubové, které je potřeba tu ochránit, tu omezit. :-)

2 0
možnosti

Když jsem slyšel komentář Středuli, rozum se mně shrbil. On je snad na výplatnici Sodexa (nebo jak se ta firma jmenuje).

5 0
možnosti

Jó, pan Středula, to je bojovník. Takových bychom potřebovali přehršel.

0 0
možnosti
  • Počet článků 6212
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1088x
Televizní režisér a publicista

       MYSLÍM TO VÁŽNĚ - často i smrtelně

 

Seznam rubrik