Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Dovolím si polemizovat. Všichni pletou "televizní poplatek" s Českou televizí. To je úplně špatně. Z historie i z principu těchto poplatků (+ rozhlasový) jde o nikoliv poplatek pro ČT, ale o DAŇ z vlastnictví TV přijímače ( a rozhlasového přijímače). A jako k takovým by se k nim mělo přistupovat. Že z toho erár financuje ČT už je druhá věc. A stát by měl poctivě přiznat, že jde o daň v pravém slova smyslu. Televize i rozhlas by do toho kecat neměly, neb na to nemají právo.

Mimochodem, když se platila (a zřejmě znovu zase bude) daň z motorového vozidla, byla z toho taky přímo financována automobilka Škoda, nebo jiný (tehdy) státní podnik??? NE. Daň končí ve státní kase a o výběr daní se má starat stát, potažmo ministerstvo financí. Televize ani rozhlas do toho nemají co kecat.

0 0
možnosti
OH

Televizní poplatek je opravdu nízký ve srovnání s jinými státy. Druhá věc je ovšem ta, že ČT je moloch, kde se neuvěřitelně plýtvá. Troufnu si napsat, že kdyby zítra ČT propustila polovinu zaměstnanců, na kvalitě vysílání se to vůbec neprojeví. Opravdu nevím, proč musí Česká televize zaměstnávat tolik redaktorů. Už jenom ze svého laického pohledu nechápu, proč se kolem každé sportovní události musí točit tolik redaktorů, expertů apod. Nejlépe to vidíme srovnáním dejme tomu ČT sport a Eurosport. Zatímco Eurosport si při MS v biatlonu vystačí s jedním komentátorem ve studiu, ČT na stejnou událost vypraví autobus redaktorů a expertů, kteří nás pak zahrnují spoustou zbytečných rozhovorů a informací, po kterých nikdo netouží a bez nichž by se televizní divák docela dobře obešel. Často tyto rozhovoru a vstupy spíš narušují program, než by byly něčím přínosné.

1 0
možnosti

J89o66s70e93f 13Š72l79o98u36f

22. 11. 2018 15:22

"Televizní poplatek je směšně nízký. Dobrý program se za něj pořídit nedá"

.......................

Pane Dvořáku! Vejdu do obchodu, prohlédnu a případně si vyzkouším nabízené zboží a potom se rozhodnu, jestli za něj požadovaná cena je přijatelná či nikoliv. Ne naopak.

Tady se prodává "šurvajs". Ano mám tlačítko, kterým to mohu okamžitě změnit, a řeknu Vám, dělám to často.

2 0
možnosti
OS

Jednu chvilku jsem fakt nevěděl, jestli je to sranda nebo to myslíte vážně...;-D

0 0
možnosti
LP

Děkuji Vám, pane Dvořáku. S chutí jsem se zasmál. Ono je lepší se tomu smát, než řvát vzteky. Beztak si z nás dělají srandu.

3 0
možnosti
  • Počet článků 6212
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1088x
Televizní režisér a publicista

       MYSLÍM TO VÁŽNĚ - často i smrtelně

 

Seznam rubrik