Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Patří tyto spolky do Evropy našeho století?

0 0
možnosti

J29i42r34i 93T75i84c79h47y

19. 5. 2018 18:41

Otazka je, s jakym umyslem tu chteji navstivit. Vzpominat nebo narusovat?

0 0
možnosti
Foto

V roce 1967 u mne zastavil mercedes se západoněmeckou značkou ve vojenském prostoru Doupov. My tam byli s rotou tankistů a tanků a k nám přifrčel znepřátelený Němec a ptal se kudy do nějaké vesnice. Chtěl navštívit obec, kde se narodil a odkud byl jako kluk vyhnán. Rozbalil automapu a v ní byly hranice protektorátu a všechno mělo německé názvy. Tak jsem mu vysvětlil, že je ve vojenském prostoru, kam má vstup zákázán a že všechny vesnice tu slouží jako cíle pro všemožné střelby kanóny a z budov jsou ruiny. Chtěl mermomocí jet dál a museli jsme ho přesvědčit, že to fakt nejde. Zastávám názor, že odsun Němců byl záměr, jak do válkou vylidněného Německa doplnit pracovní sílu z ČSR a Polska. Zhruba se to podařilo. Ve válce padlo 7 mil. a zhruba stejný počet se tam přesídlil. U nás je nahradili lidé ze Slovenska a Rumunska a Sudety ještě třicet let po válce vypadaly zpustošeně. Jakou cenu má pracovitý občan vidíme právě na Německu. Jen co jim začal klesat počet obyvatel, začali trojčit a lákat migranty a dostali tam ještě horší kvalitu než my z Rumunska.

2 0
možnosti

Neštěstí je, že Doupovské hory dodnes naprosto nesmyslně stále "okupuje" armáda, resp. je to vojenský prostor, přitom třeba v Bochově není po vojácích ani vidu ani slechu. Měli by to co nejdřív uvolnit pro civilní výstavbu a zpřístupnit turistům, kraj je to nádherný a zbytečně takto leží ladem:-/

0 0
možnosti
Foto

Zdravím čtenáře přímo ze Sudetoněmeckého sněmu v Augsburgu.

2 0
možnosti

P73e22t50r 35U37h26e24r

19. 5. 2018 10:28

Jo! R^ Nehledě na to, že k nám už teď mnoho rodáků a jejich potomků jezdí. A je klid.

3 0
možnosti
Foto

Ti jezdili i před 40 roky. Jeden nás v Reichenbergu navštívil tvrdil, že v naší chalupě unter dem Jeschken, vyrostl. Byl ale mladší, jak já.

0 0
možnosti
  • Počet článků 6212
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1088x
Televizní režisér a publicista

       MYSLÍM TO VÁŽNĚ - často i smrtelně

 

Seznam rubrik