Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AK

Nemyslim, ze v 18. roce usilovali moravsti separatiste o nejake odtrzeni od Rakouska. Byla to vicemene ceska zalezitost a moravskeho parlamentu se nikdo neptal.

Take se neda porovnavat nase situace s Katalanskem. Ti by odtrzenim ziskali, my jsme podtrzeno/secteno zchudli.

0 1
možnosti
JR

J42a66n 35R16á61ž

28. 10. 2017 17:49

Myslím, že by EU se měla držet hezky zpátky, když uznala samostatnost státu , který ani referendum o samostatnosti nevyhlásil a nebýt bombardování Srbska, nikdy by ji nezískal. Kosovem si schovala EU kostlivce do skříně a ten ji teď vypadává ze skříně.

Už se mi opravdu hnusí pokrytectví těch bruselských panáků, a nejenom těch, když v období Brexitu vykřikovali, že když se Skotsko osamostatní od Anglie, tak bude hned přijato do EU a teď jsou hysteričtí, když se chce osamostatnit Katalánsko.

A naši diplomaté mají jedinou šanci: Hrát mrtvého brouka a k této věci se nevyjadřovat vůbec, při vzpomínce na našeho ministra zahraničí, který vynaložil nemalé úsilí při lobbingu za mezinárodní uznání Kosova

1 0
možnosti
Foto

Na konci 1.světové války chtěly vítězné mocnosti potrestat poražené Německo a Rakousko-Uhersko tak, aby je už více neohrožovali. Německo přišlo o část svého území a muselo se odzbrojit a platit vysoké válečné reparace. U jeho spojence Rakouska-Uherska pak souhlasili s jeho rozdělením na národní státy.

Československo tedy nevzniklo jen tak, že bylo 28.října 1918 v Praze vyhlášeno. Bylo to předem předjednáno a odsouhlaseno tehdejšími vítěznými mocnostmi. To jen Katalánci si to v Barceloně vyhlásili sami a diví se, že to nikdo v Evropě nechce akceptovat.

0 0
možnosti
JR

J48a59n 42R74á36ž

28. 10. 2017 17:40

Doporučuji si získat lepší informace o průběhu vzniku Čekoslovenska, kdy mělo odsouhlaseny státní hranice a kdy se evropské mocnosti smířily s tím, že Češi vojensky anektovaly celé Horní Uhry a Podkarpadskou Rus. Nebylo to nijak jednoduché.

1 0
možnosti

Otázka zní,

zda je vhodné, aby se Česko právě u příležitosti 99. Výročí vyhlášení samostatnosti Československa, negativně vyjadřovalo k vyhlášení samostatného Katalánska, zejména když neuplynula příliš dlouhá doba od toho, kdy Česko uznalo samostatnost Kosova.

2 0
možnosti
MM

Tak teď jste s pejskem a kočičkou upekl dort!

0 0
možnosti
  • Počet článků 6212
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1088x
Televizní režisér a publicista

       MYSLÍM TO VÁŽNĚ - často i smrtelně

 

Seznam rubrik