Diskuse

Vy zkorumpovaní jste ho stvořili! A teď se divíte?

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

K48a62r80e35l 82C78a73c31h

11. 8. 2017 11:08

Když tatík Klaus končil jako president, amnestoval daleko větší lumpárny, než je Čapí hnízdo. On to Klaus ale v těch 90. letech myslel dobře, když nechal na nějakou dobu zhasnout. Bylo mu jasné, že nikdo u nás nemá prachy na to, aby si ty socialistické podniky koupil a do ciziny se mu to všechno dávat nechtělo. Tak dal příležitost domácím s ostrými lokty si něco urvat i bez zaplacení. Jen asi nepočítal s tím, že špatné svědomí jim nedovolí tyto podniky řádně spravovat a že je tedy pro zabezpečení sice menšího, ale jistého zisku, radši vytunelují. Nyní zde máme jednoho z mála podnikatelů, kteří netunelovali, podniky řádně spravovali aby měly budoucnost, lidé práci a stát daňový výnos. Místo toho abychom si ho vážili, tak mu nasazujeme psí hlavu. Úspěch se v Čechách neodpouští. Měli bychom si uvědomit, že takové podnikatele, kteří dokáží vytvářet a zachovávat pracovní možnosti pro desetitisíce lidí v této republice potřebujeme jako sůl. Nemůže být každý OSVČ. To bychom se vrátili do daleké minulosti. A je mi líto, když kdysi naše docela dobré podniky buď již neexistují, nebo je dnes vlastní cizí kapitál a do ciziny také putují jejich výnosy.

2 1
možnosti

P72e56t83r 92A75g24u62l54á12r

11. 8. 2017 11:47

Na druhou stranu tu máme menší podniky a jejich majitele, které Babiš zcela záměrně likviduje. A na třetí stranu tu máme podnikatele, jejichž firmy nejsou přisáty k dotacím a fungují stejně dobře. A ruku na srdce, uzeniny se u nás už skoro nedají kupovat. Tedy kupovat ano, jíst ne. Alespoň ne ty z jeho produkce. Možná jediná světlá výjimka je Bresaola. Tak jaký to potom má smysl?

2 0
možnosti

Tak nějak. Doufám, že úspěšní podnikatelé vytlačí současnou politickou "kulturu". Babiš to nebude. Dědek, Bernard nebo třeba Frolík by je mohli vymést, kdyby chtěli. Tím myslím ty, kdož se štítí dotací a přesto jejich firmy prosperují a měly by být příkladem ostatním. Dědkovi už se možná kufr zvedl. Snad se k němu připojí i další.

0 0
možnosti
Foto

Těch už se připojilo víc. A tak se můžeme těšit na konkurenční boj mezi schopnými podnikateli i v politice, neb tam je nejširší ,,portfolio" a široký ,,segment" na trhu. A TZV. TRADIČ. POLIC. PARTAJÍM asi nezbude, něž oprašovat a dokola vyprávět pohádku ,,O milionáři, který ukradl slunce;-D

0 1
možnosti