Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DT

U "umělců" je hlavním uměním umění prodat se. To znamená, nemít páteř, vlastní názor a hrát ochotného kašpárka komukoliv, kdo zaplatí.

Skutečný umělec na tohle nikdy nepřistoupil, proto také řada z nich umřela v bídě. No a dnes... nic se nezměnilo.

8 0
možnosti
JR

J95a46n 93R54á43ž

2. 7. 2017 11:58

Jak s pobaveným a chápajícím úsměvem pozorujeme děti hrající se v pískovišti, které tvoří střed jejich světa a kde se cítí dobře, můžeme se stejně pobaveným nadhledem sledovat to současné dění v KV, kde si hrají lidé, kteří na rozdíl od dětí, to své pískoviště považují za středobod světa i v dospělosti.

9 0
možnosti
JH

To je problém současné doby. Mainstreamově je ražen jakýsi cool proud, kterému někdo podlézá, buď proto, že vlastní názor nemá nebo to je pro něj výhodné. Spíš myslím to druhé. Pokud by nepodlezl, byl by považován za odpadlíka a kdoví jaké přídomky by mu ještě přidali. Nebyly by granty, nebyly by subvence. Stejně tak to bylo i s Werichem, jak psal pan Beneš. To však vydrží jen do doby, než se oficiální mínění změní a pak bude potřeba opět převléknout kabát a poníženě papouškovat novému nebo spíš staronovému směru. Takto se stávají z demokratů komunisté a z komunistů demokraté.

10 0
možnosti
SB

Napíši svůj názor na Váš příspěvek:

Máte devadesátiprocentní pravdu. Dal jsem Vám kladný bod.

Těch deset procent, které chybí do té stovky (a i to je můj názor, s kterým můžete souhlasit, ale i nesouhlasit) spočívá nikoli v tom, že bych nesouhlasil s něčím, co píšete, nýbrž v tom, že jste tam měl připsat ještě jednu věc. Co jste napsal, je správné, ale neúplné.

Z nějakých důvodů, které neumím dost dobře formulovat, ale cítím to tak, je v některých lidech určitá zvrácenost a rádi staví nějaké rádoby vysoké intelektuálno nad normální logické uvažování. Je to nějaká určitá póza a ta jim brání v tom, aby chléb nazývali chlebem a víno nazývali vínem (to o tom chlebu a víně je přesné znění italského slovního spojení, které do češtiny překládáme "nazývat věci pravými jmény"). Některé ženy v USA jdou například tak daleko, že aby ukázaly, že i kriminální recidivista je pro ně člověk, tak se vdávají za doživotně odsouzené vězně, které nikdy neviděly a které nevidí ani při obřadu, protože se za ně vdávají v zastoupení.

Ale v tu chvíli se cítí nesmírně vznešeně: Všichni nad ním zlomili hůl, jen ona v něm nadále vidí člověka.

Pro mne též i kriminální recidivista je člověk a jsem ochoten přispět ze svého zdravotního pojištění na vyvrtání pětky vlevo dole a na následnou aplikaci plomby, protože bolení zubů nemá souvislost s tím, že je to těžký zločinec. Avšak nebudu říkat, že je roven ostatním lidem i po všech ostatních stránkách. Bolest zubů mu nepřeji, nenamítám nic proti tomu, aby se mu dostalo příslušného ošetření z peněz, které zaplatím na zdravotním pojištění, ale nezapomínám, že už podesáté sedí za vloupávání se do bytů a chat.

Avšak někteří lidé s nálepkou "intelektuál za každou cenu" nebo s nálepkou "intelektuál z povolání" by byli celí nesví, kdyby u nich bylo vše podle normální běžné logiky.

Alespoň do té doby, dokud ten zmíněný zloděj nevykrade jejich byt nebo jejich chatu. To potom na tento jeden konkrétní případ obrátí. Ale jen na tento jeden konkrétní případ.

7 0
možnosti
SB

Představme si, že by při podobné příležitosti někdo naopak vyjádřil podporu Trumpovi nebo Zemanovi. To by bylo vyřvávání, že tohle je filmový festival a tam že politika nepatří!

12 0
možnosti
JH

Ano, Marku Ebenovi zjevně nestačí, že je dobrým moderátorem, zjevně touží být ještě navíc trendy....:-)

19 1
možnosti
SB

Našel jsem si na googlu, že tento výrok pan Eben skutečně řekl.

Prostě opět podal důkaz, že i když je někdo skvělý v nějakém oboru, jako například pan Eben je skvělý moderátor, může to být v jiném ohledu buď lump, nebo hlupák, nebo trapný pózér.

16 2
možnosti
Foto

Přesně tak. Je to obvyklý úlet všech, co se považují za umělce.

6 2
možnosti
  • Počet článků 6212
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1088x
Televizní režisér a publicista

       MYSLÍM TO VÁŽNĚ - často i smrtelně

 

Seznam rubrik