Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

vidím, že málokdo v článku rozpoznal sarkasmus a berou ho zcela obráceně jako pochlebování konfidentovi Fučíkovi i úžasným výrokům p. Ovčáčka...

1 0
možnosti

No nevim ... ale podle toho, co Peroutka napsal o zidech, po Mnichovskem diktatu 1938 o nasem vztahu k Nemecku a Nemcum si jej mame jako vazit? Me osobne to prijde jako lezeni do zadku utocnikovi, ale trebas mi to nejaky jeho priznivce vysvetli, jak to mam chapat.

 

Pritomnost 29/12/1938

"Novy pomer k Nemecku"

"Zachovame slib loyality k Nemecku prave tak, jak jsme chteli zachovat sve spojenecke smlouvy. Po strance vernosti danemu slovu, s nami nejsou spatne zkusenosti. ... Zde se otvira pro nasi zahranicni politiku pole positivni soucinnosti s Nemeckem: ... Nas pomer k Nemecku muze byti docela dobre zalozen na uprimnosti, a neni pri tom nutno predstirat nic, co necitime. ... My muzeme Nemcum beze vsi pretvarky a beze vsi lsti a se zachovanim dustojnosti vylozit, ze nas vlastni zajem nas vskutku vede k spolupraci s nimi."

http://www.pritomnost.cz/archiv/cz/1938/1938_29_12.pdf

0 1
možnosti
JB

J45a43n 26B59u98r44i28a86n

4. 5. 2015 11:55

Četl jste prosím celý ten článek? Peroutka ho napsal po Mnichovu, kdy jsme přišli o Sudety, ale ještě před obsazením zbytku republiky a před vypuknutím války.  Vytýká českým politikům, že 20 let neřešili německou menšinu. Dále se zamýšlí nad tím, co Mnichovská zrada znamená pro Francii a Anglii.

A dále říká, že po ztrátě spojenců a obranných pozic na hranicích nemáme žádnou možnost, jak Německu vojensky vzdorovat. Uvádí, že český národ bude o sebe bojovat stejně jako bojoval za Rakouska - prací a knihou.

Nevidím nic, co bych z pohledu r. 38 mohl panu Peroutkovi vytknout.

4 0
možnosti
MS

Fučik, který psal o Rusku, že to je zem kde zítra znamená již včera, tak ten byl hrdina. Kde na takové kydy chodíte? Kdo byl někdy v Rusku, tak  nikdy takovou lež nenapíše. Z něho udělali hrdinu komunisté. A skutečnou hrdinku jako Miladu Horákovou zostudili a zprofanovali. Ten, kdo říká jak za komoušu bylo dobře, tak to je lenoch a nemakačenko.  Ten jen nastavoval ruku , aby se o něj postaral stát.Běžte se podívat k pokladnám obchodu, co si kupují důchodci. Plné košíky a nejméně 5 druhu novín a časopisu. A pořad budou vykládat jak se mají špatně.

3 0
možnosti

Co udělala Horáková hrdinského? Anarchistka, pak česká fašistka u Národních socialistů, za války jedna ruka s E. Moravcem, po válce se chytila Churchillova nápadu rozpoutat třetí světovou válku proti komunismu, jak jsme mohli slyšet v tv z autentických záznamů z jejího procesu...

1 3
možnosti

"Pan Hitler je gentleman, se kterým se dá vždy domluvit". FP, 1936. Takže pan Ovčáček na ten článek teprve narazí.

0 1
možnosti
TH

U vás si člověk nikdy nemůže být jist, zda satira, či realita. A v tvoření obrázků jste taky zběhlýR^;-D

1 0
možnosti
MP

Tak už budeme glorifikovat i konfidenty gestapa ?

0 4
možnosti
JH

J39a93n 83H75l33e10d38í46k

29. 4. 2015 15:29

drzost a výbojnost čs rudoarmějců stoupá, stoupá i vyzbrojování agentů zla, plánují puč, převrat a aktivita podrazníků překračují meze normálu. Vytahovat alkoholika a udavače Fučíka je jahůdkou na krvavém dortu, zdá se mi, že 25 let od ubohého sametu nás poučilo, že tyto vyvrhele jsme měli usměrnit mnohem tvrději, aby nemohli více rozsévat své nenávistné ideje.

4 4
možnosti
RK

Ať Ti nepraskne žilka...

3 2
možnosti
RS

"Podle Ferdinanda Peroutky se Fučíkovi ve vězení naPankráci dostávalo zvláštního zacházení.  Zveřejnil rovněž tento názor: "Buď jeho bohémské nervybyly příliš slabé, aby dlouho snesly mučení, nebo tohoto milovníka životapojala divoká touha, že přece snad může zůstat naživu, a zaplatil za to. Nikdose nemá dělat přísným soudcem nad situací, ve které sám nebyl."" (Wikipedia) Po lopate receno, Fucik byl kolaborant GESTAPA. Je to ale taky odpoved na kadrovaci snahy soudruha Ovcacka.

6 3
možnosti

Fučík hrál dvojí hru a byl popraven. Doporučuji abyste si našel v archivu ČT pořad Historie.cs, který je o něm. Resultát? Byl jednoznačně hrdinou. Oproti M. Horákové, která na Pankráci a v Terezíně působila jako konfidentka gestapa pod jmény Králová a Pěkná...

1 3
možnosti
OS

No, pan Peroutka byl poplatný režimu jako všichni novináří a spisovatelé. Tak se nedivte, že je dnes takový "humbuk". Vždyť to pokračuje i v dnešní i v dnešní době !!!

6 8
možnosti
JH

Každý jsme válcován systémem. Ať již pan Peroutka napsal cokoliv, jistě měl k tomu důvod a neměli bychom jej odsuzovat. Snahou člověka je přežít, proto máme stále tolik podlézačů a přisluhovačů státní buzerace.

2 2
možnosti
Foto

Copak ho za to někdo odsuzuje?

4 0
možnosti
  • Počet článků 6212
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1088x
Televizní režisér a publicista

       MYSLÍM TO VÁŽNĚ - často i smrtelně

 

Seznam rubrik