-Pane Hermane, za takový kousek žebírka chcete tři stovky? To raději zavítám do supermarketu.
-Ale milostpaní, kam byste chodila? Dražší to sice je, ale zato jde o prasata ze státního vepřínu v Letech, a víte na kolik mě půlka vepře vyjde? Na 19 tisíc, a tak se nedivte, že to pak poctivě rozpočítám.
To víte, za těch 12 tisíc vepřů co tam bylo se vyplajzlo na půl miliardy, takže jeden vyšel skoro na 40 tisíc.
Ale zato je to prvotřídní masíčko, má certifikát od pana doktora Bělobrádka z jatek, a taky pan velkostatkář Jurečka si pochvaloval, jak vynikajícím ječmenem prasata vykrmovali, prý lepším, než z jakého dělají v Budějicích pivní slad. A pan statkář to ví nejlíp, když je ve správní radě.
Tak co, berete? Já vám ten papír co je pod masem odečtu z váhy.
-Beru pane Herman. Nejsme tak bohatí, abychom si mohli dovolit jíst levné věci.
- - - - -
SETKÁNÍ PO LETECH
Řeknu vám, kolegové, že nemá chybu - a což teprve, až bude pečená!
Teď ještě, aby nám tu nekřesťanskou cenu lidi sežra skousli... Ale co, stejně už u vesla nebudeme.
(jdv)