Zastupitel Mirovský: Otevřte radnice pro petiční archy Zemanových protikandidátů!

Nebýt zastupitele Mirovského, spolunáčelníka pražské Brigate greene, jak vtipálkové posměšně označují Zelené, bylo by na poli politické soutěže o několik křivd víc.

Zastupitel Mirovský si jako jeden z mála všiml do očí bijící reality, jakým nekomfortním způsobem se občané dostávají k petičním archům prezidentských kandidátů,  aby podpisem a osobními daty stvrdili svoji preferenci budoucí hlavy státu.

Děje se tak roztříštěně, na nedůstojných místech, u různých stánků tam či onde, bez racionální centralizace.

Přitom kandidát Zeman má dokonalé zázemí v politické straně SPO, která své početné sekretariáty pro účel podpisů dala k dispozici!

Kandidáti, za nimiž žádné strany dosud nestojí, anebo o ně stát nebudou vůbec, či osobnosti, které chtějí být nezávislé zcela, jsou v evidentní nevýhodě.

Cestou k řešení tohoto handicapu a odstraněním křivdy ve srovnání s možnostmi dosluhujícího prezidenta, je poskytnout na pražských radnicích důstojné místo pro podepisování archů. Jde o velmi demokratické a pro veřejnost i vstřícné řešení  Občan si při vyřízení osobních záležitostí na úřadě může současně vyřídit i občanskou, nikoli povinnost, ale možnost či čest, podpořit kandidáta, který mu vyhovuje nejlépe. Navíc by pro  zapomětlivé občany při odchodu z radnice stačil nevtíravý dotaz vrátného, zda už se podepsali, a jestli ne, jsou archy tam a tam.

Ve fázi krátce před volbami, by radnice prostřednictvím svých kontaktních středisek mohly občanům doporučovat, že by k volbě jít určitě měli a volit demokraticky některého ze tří kandidátů, kteří podle zastupitele Mirovského mají  mít na radnicích archy. Tedy buď prof. Drahoše, či Michala Horáčka, nebo Dr. Marka Hilšera.

Zemana, ani Kulhánka pochopitelně ne, pakliže se do radničního výběru nedostali.

Zatím je realizace záměru ve stádiu příprav. Během dvou svátečních dnů obdrželi všichni pražští starostové naléhavou výzvu zastupitele Mirovského, aby konali, doplněnou sugestivním plakátem.

 

Moc se přimlouvám za to, aby se výzva rozšířila, a hlavně aplikovala na všechny radnice v zemi. Troškařit se nevyplácí.  Mirovským zelenou!

   (ZDE podrobnosti)

Autor: Jan Dvořák | úterý 11.7.2017 7:51 | karma článku: 17,21 | přečteno: 472x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0