Jan Dvořák

Úsudkový test pro NOVU

12. 06. 2017 9:16:28
Člověk se může občas přesvědčit, že znalost matematiky u některých absolventů středních škol je dost ubohá, což dokládají nejenom tragické výsledky maturitních zkoušek.

Nemám na mysli zdolání složitých integrálů a jiných specialit – dříve u maturantů zcela běžných - ale schopnost osvojit si obyčejné tzv. kupecké počty. A také jednoduché, opravdu velmi jednoduché úsudkové úkony, které by měli zvládnout i novináři – respektive ti, kteří se za novináře sami považují anebo byli svými šéfy vpuštěni na obrazovku, protože nemají tvářičku k zahození.

Takový, dejme tomu přešlap, prokázala v neděli reportérka televize NOVA, když bez mrknutí oka prohlásila, že „macronovci“ mohou v prvním kolem parlamentních voleb získat až třicet procent, což je prý obdivuhodné už proto, že Macron své hnutí založil teprve v dubnu.

Se zmíněným měsícem měla reportérka svatou pravdu, zato si špatně spočítala, že od loňského dubna, kdy Macron stranu založil, uběhlo už čtrnáct měsíců, a nikoli jen fascinující dva, jak by tomu bylo, kdyby hnutí vzniklo v dubnu letos.

Zdá se, že reportérka buď neumí počítat, anebo nemá o zahraniční politice ánung, a třeba ani neví, že už jsme v polovině roku 2017.

To jí vůbec "hlava nedala", že za pouhé dva měsíce od vzniku partaje vygenerovat prezidenta a uspět ve volbách, by pro jakoukoli stranu a kdekoli, byl zázrak? Vždyť u nás se ani babišovcům taková rána nepodařila. Inu, ta hlava.

Autor: Jan Dvořák | karma: 23.89 | přečteno: 826 ×
Poslední články autora