Konkurs na levicového kandidáta na Hrad už začal

Po úterním oznámení premiéra/předsedy Sobotky,  že socialisté budou nominovat vlastního kandidáta proti Miloši Zemanovi, nezůstalo u pouhých slov, a hned ráno začalo v Lidovém domě výběrové řízení.

Není pravda že ČSSD je personálně vyprázdněna, netrpí stavem nouze, kádrové rezervy schopné k nominaci na všechny možné posty si strana systematicky vychovává ve Večerní škole Vladimíra Špidly.

Je nefér, že se objevují mezi veřejnosti zpochybňující hlasy, že strana  sice má dost politiků opravdu  „levejch“ , ale levicových nikoli.

Pravice, chce- li být trendy, a po vzoru Slovenska či Ukrajiny mít v čele státu nezávislého oligarchu, má jednodušší volbu.  Ovšem ten nejlepší z možných prezidentů, Andrej  Babiš,  v únoru už volný nebude – bude bohužel sedět, ve Strakovce samozřejmě. Ale proč bazírovat zrovna na několikanásobném miliardáři, když v nižších patrech této třídy  je dostatek vhodných kandidátů í s méně miliardami na kontech, nebo jen se stovkami miliónů, z nichž každý by však, na rozdíl od chudého zemana,  mohl dodat prezidentské funkci patřičný lesk a zbavit ji umaštěnosti - viz drahé vozy, vily, milenky....

Ale to sem teď nepatří.

Jde o levicového kandidáta. Soudě podle osobností, které se na výzvu předsedy na konkurz dostavily, výběr nominantů pro následná užší kola, z nichž vzejde persona grata, bude velmi náročný.

V době, kdy „obrázky“ vládnou světem a dokáží formovat veřejné mínění, je velmi podstatné i to, jak levicový prezident bude vypadat na fotografiích a záběrech v médiích. O krasavici či krasavce – inteligentní, samozřejmě - jít nemusí, avšak jako Dobby  prezidentský kandidát ČSSD vypadat nemůže, to dá hlava.

 

Proto přísný test fotogeničnosti uchazečů patřil k zásadnímu kritériu. Na zdech přece musí viset v rámečku oduševnělá tvář.  

 

 

Autor: Jan Dvořák | čtvrtek 18.5.2017 7:59 | karma článku: 19,29 | přečteno: 448x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0